1295204677_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kevättalvi on ollut koirienmme elämässä hiljaiseloa. Kovat pakkaset pitivät meidät sisätiloissa ja lyhyihinkin ulkoiluihin tarvittiin loimia päälle. Kun sää salli, niin kävimme ulkoilemassa, toisinaan jäällä. Jäällä koirat pääsivät hieman revittelemään ja tyhjentämään varastoitunutta energiaa. Pari kertaa minä liikuin jäällä suksilla, mutten hirvinnyt vangita Ramonaa eteen vetämään. Ei minun hiihtotaidoilla ja tasapainoalla!

Noutoharjoituksia olemme pyrkineet tekemään, enemmän ja vähemmän säännöllisesti. Periaatteessa siipidami kiinnosttaa kumpaistakin koiraa valtavasti, mutta se kantaminen... Ramona näyttää jästipäisyytensä ja eikä sitä ole vielä saatu noutamaan. Suussaan se pitää damia, kun se siihen laitetaan. Ilme on kyllä sen näköinen, että pidän kun on pakko, mutta älä kuvittele, että itse menisin tämän ottamaan, kun ei tämä mihinkään karkaa. Dooris noutaa damin melko kivasti silloin, kun on sillä fiiliksellä. Välillä taas pitää käskyttää tekemään työ eikä silti meinaa onnistua. Hoidossa meillä ollut kultainen noutaja Justus puolestaan näytti tytöille, ettei noutamisessa ole mitään vaikeaa. Ennakkoluulottomasti nappasi siipidamin suuhunsa, vaikkei ollut sellaista tai mitään lintuihin viittaavaakaan koskaan ennen pidellyt. Setterillä ei ole ihan niin vahvaa tämä omistajan miellyttäminen kuin noutajalla. Pitänee siis tulevaisuudessa muistaa ottaa tämäkin asia haltuun pennusta alkaen, leikin varjolla Silmänisku (ja kyllähän minä sen olen tietänyt, mutten vaan jotenkin muistanut...)

KPS:n Etelä-Karjalan porukan kanssa vietettiin mukavaa setteripäivää huhtikuun alussa Ilvespirtillä. Lenkkeiltiin, rallytokoiltiin ja juoksutettiin koiria kilpaa. Lopuksi saunottiin ja hekuteltiin nyyttäriherkuilla. Oli mukava päivä hyvässä seurassa Nauru

1304273212_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kesä lähenee ja punkitkin alkavat heräillä taas eloon. Tänä vuonna ajattelin käydä punkkitaistoon punkkipantojen avulla. Tulee huomattavasti halvmmaksi laittaa ne kaulaan koko kesäksi kuin valella liuosta niskaan joka kuukausi. Vielä en ole pantoja ottanut käyttöön, vaikka kevään ensimmäisen punkin poistinki Dooriksen kainalosta pari päivää sitten. Toiset sanovat valkosipulin auttavan punkkikarkoituksessa, kun vaan sitä muistaa joka päivä koirille syöttää. Mitenkähän koiran maha kestää valkosipulia? Ei ole mitenkää kiva jo koko kämppä jatkuvasti lemuaa koiran valkosipulisuhnuille Nolostunut Kaipa sitäkin voisi pantojen lisänä kokeilla, jos hajuhaitta ei yllä aivan mahdottomaksi... Ja meille perheen ihmisille otetaan puutiaisaivokuume rokotukset! Ihan varmuudenvuoksi, sen olen päättänyt!

Meidän Ramona sai uuden pikkusiskon, kun emä Nina synnytti pari päivää sitten pienen gordonitytön. Mango niminen pieni tormakka tyttö kasvaa ja vahvistuu Nina-äidin hellässä huomassaHymy Ninan ja pennun kuulumista voit käydä lukemassa Miraglos-kennelin kotisivuilta.

1304273358_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämmöistä tällä erää... Vielä mainittakoon, että vanhat harrastukset jatkuvat; Dooris käy treenamssa agilityä ja Ramona vetää enintä intoaan pois silloin tällöin vetojuoksussa. Kummassakin lajissa koirilla kyllä rehkeet riittää, omistaja parka on perässä hätää kärsimässä Nolostunut

Touhukasta toukokuuta kaikille koirienne parissa Nauru